Ny global gullalder?

Digitaliseringens velsignelse: Fra forvirring og frykt til en ny global gullalder?

Den internasjonalt kjente forskeren innen tekno-økonomiske paradigmeskifter: Carlota Perez, sier at nøkkelen til å realisere en ny gullalder ligger i forståelsen av hvordan tidligere revolusjoner har skjedd. Men da må vi forstå at denne revolusjonen, som alle de tidligere, vil bryte logikken fra den forrige!

I følge Carlota Perez er svaret ja!
Hvis vi takler dagens utfordringer riktig, kan vi se frem mot en bærekraftig global gullalder. Nøkkelen ligger i å forstå mønsteret i tidligere industrielle revolusjoner.

Carlota Perez kom til Tekna 10.mai:

Oppskriften denne gangen kan være å erstatte det amerikanske livsstilsidealet med et europeisk der Norden er i føringen. Samtidig må statene endre spillereglene i økonomien for å utløse endringen, vi må styrke fattige land så de blir gode markeder for den nye tids varer og tjenester og vi må designe det hele slik at vi redder kloden samtidig.
CarlotaPerezSmall_ForWebLurer du på hvordan? Se opptaket ovenfor.
Du kan finne en liten smakebit på Carlota Perez resonnementer her (YouTube).

Carlota Perez er Visiting Professor, London School of Economics (LSE), UK, Professor of Technology and Development, Nurkse Institute, TUT, Estland og Honorary Professor, SPRU, University of Sussex, UK.

Her er Carlota Perez’ egen beskrivelse av sin tematikk(PDF,eng.). Hennes innlegg vil bli en passende fremstilling av disse temaene.

3 svar til “Ny global gullalder?”

 1. Hei! Hvis du har spørsmål til foredragsholder eller oss under streamingen kan de stilles her og så videreformidler vi så raskt det lar seg gjøre.
  Vennlig hilsen
  Tekna StreamTeam

  1. Vi vil aldri love å legge ut opptakene, men det er stor sannsynlighet for at du vil finne opptakene i samme blogginnlegg her i ettertid.

   vh Tove
   Streamingansvarlig

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *